Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaničkování miminek od narození

První, krásná, společná aktivita s miminkem ihned po narození.

Vodní prostředí je pro miminko přirozené. Voda miminko nadlehčuje, může se snáz pohybovat. Voda je pro miminko přirozené prostředí ve kterém se může stimulovat ke správnému psychomotorickému vývoji.

Proč začínat už doma a ve vaně?

Velkou roli zde hraje vlastní známé prostředí, ve kterém miminko lépe spolupracuje. Rodiče se naučí držení miminka a získají jistotu v manipulaci, která se jim bude hodit na bazéně, kde se potom budou moci plně soustředit na cvičení a hrátky. Teplota vody se řídí potřebou Vašeho děťátka a vana se napouští běžnou vodou bez chemické úpravy. Nesporná výhoda v domácím plavání je, že si můžete instruktorku pozvat, kdy to Vám a Vašemu děťátku nejlépe vyhovuje.

Jak vaničkování probíhá?

Děťátko plave bez plínky nebo plaveček. Při samotném "plavání" se zaměřujeme na posilování břišních (pomáhá při kojeneckém nadýmání) a zádových svalů, učíme děti splývat na hladině s oporou a učíme děti pracovat s dechem tzv. "abecedou potápění. Délka pobytu ve vodě a veškerá činnost se řídí podle nálady děťátka. Po plavání je vhodné prokrvenou pokožku miminka promazat a to lze využít k jemné kojenecké masáži, tu si můžeme také v jednoduché formě ukázat. Vždy respektujeme psychomotorický vývoj dítěte a veškeré pohybové aktivity ve vodě i na suchu z něj vycházejí.

Jak často plavat?

Nejlepší pro miminko je „trénovat“ na vaně nejlépe 1-2 týdně. Maminka se naučí potřebným metodickým krokům, formou jichž pak „plave“ s miminkem v průběhu týdne sama. Není nutné pokaždé plavat s instruktorkou. Je dobré, ji brát jako průvodce, který vždy poradí, co už je možné s miminkem ve vodě dělat, jaký cvik, jakou relaxaci přidat a jak postoupit v nácviku „abecedy potápění“. Pokud si maminka není v manipulaci s miminkem ve vodě jistá, je dobré plavat vždy s instruktorkou.

 

Náplň lekce:

Délka návštěvy je cca 60min. při které si ukážeme správnou a vhodnou manipulaci s miminkem na suchu i ve vodě, povíme si o abecedě potápění, něco málo si ukážeme z kojenecké masáže.

Cena lekce:

Cena 500,- Kč / lekce v Liberci (mimo Liberec +100,- Kč na dopravu do 5km, +150,- Kč do 10 km, + 200,- Kč do 15km)