Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kojenecké plavání

Kojenecké plavání je velmi oblíbená aktivita miminek, batolátek v jejich přirozeném prostředí - ve vodě. Pohybem, plaváním, cvičením ve vodě dětičky posilují všechny svalové skupiny, pohyb ve vodě je pro ně mnohem snazší než-li na suchu. Voda tělíčko miminka nadlehčuje a děťátko může být aktivnější než-li na suchu.          

Naučíte se, jak správně s miminkem ve vodě manipulovat, jak ho nepřetěžovat.

V kurzu kojeneckého plavání je nácvik na potápění, splývání, orientaci pod vodou, skoky do vody, skoky pod vodu, dětičky se učí plavat s pomůckou.

Lekce probíhají formou hry.

 

Co kojenecké plavání přináší: 

Prevenci proti utonutí  otužování  pozitivně ovlivňuje srdečně-cévní systém  zlepšuje střevní peristaltiku  prohlubuje spánek  podporuje chuť k jídlu  adaptace na vodní prostředí a snadný a úspěšný přestup na velký bazén  vliv na kladný a komplexní psychomotorický vývoj  komplexní posílení svalového aparátu zvyšování kapacity plic  vytváření pevné citové vazby mezi rodičem a dítětem při společné činnosti (prohloubení vazby) lépe se poznávají, získávají o sebe zájem, učí se spolu novým činnostem  radost z pobytu ve vodě s ostatními dětmi a rodiči  základ pro pravidelnou celoživotní pohybovou aktivitu

 

Cena lekce:

 

momentálně neprovozuji